Bejelentés


AUTO DELOVI SRBIJA AUTODELOVI ZA SVE TIPOVE AUTOMOBILA


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


BRENDOVI


AUTO DELOVI

LUCAS - TRW

Kao najveći proizvođač automobilske sigurnosne opreme na svetu, sav Lucas proizvodni asortiman odnedavno pripada TRW brendu. Svi proizvodi iz TRW asortimana su dizajnirani i napravljeni kako bi zadovoljili OE standarde (Original Equipment). TRW proizvodi su testirani do krajnjih granica u laboratorijskim uslovima i na putu kako bi zadovoljili najviše standarde. TRW Automotive je vodeći dobavljač delova, tehničke i dijagnostičke podrške proizvođačima automobila (GM, Ford, Nissan, VW, itd.) kao i ukupnom tržištu potrošnih autodelova. KOČIONI SISTEMI LUCAS - TRW ima u ponudi najširi spektar disk pločica za primenu u svim automobilima na tržištu. TRW je proizveo više ABS (anti-lock braking system) sistema od bilo kojeg drugog proizvođača na svetu i vodeći je proizvođač disk pločica i komponenata. DELOVI TRAPA LUCAS - TRW je vodeći u dizajnu, razvoju, proizvodnji i integraciji zglobnih spojeva i trapnih sistema za putnička vozila. Imajući direktan odnos sa svim većim proizvođačima automobila TRW razvija i proizvodi sve veće delove upravljačkih i trap sistema uključujući i trapovne kuglične zglobove, TIE ROD ENDS, AXIAL RODS, TRACK CONTROL ARMS AND STABILISER LINKS. Razvoj svih ovih individualnih elemenata osigurava TRW-u održavanje globalnog uvida u kompletni upravljački sistem i sistem ogibljenja.
 

FEDERAL MOGUL

Federal Mogul – svetski poznat proizvođač širokog spektra kvalitetnih proizvoda koji imaju poverenje klijenata iz celog sveta. Federal Mogul je osnovni distributer proizvoda, usluga i rešenja za prvu i naknadnu ugradnju. Partner velikog broja uvoznika i trgovaca iz celog sveta. Više od jednog veka na tržištu, održava poziciju lidera, razrađujući bogat asortiman proizvoda koji se koriste za potrebe nove generacije automobila. Globalna mreža tehničkih centara kompanije u SAD, Evropi i Aziji, sa visoko kvalifikovanim personalom omogućava razradnju novih i modernih proizvoda. Više od jednog veka , marka CHAMPION, je svetski lider u proizvodnji i ponudi svećica, filtera, brisača, i drugih komponenti , kako za prvu ugradnju tako i za svaku narednu. Svi proizvodi prolaze kroz testove, koji im garantuju visok kvalitet, i održavaju ime CHAMPION među prvima u branši. FERODO, stvoreno je je u Engleskoj u toku 1897 godine I pokreće razvoj frikcionih materijala ka novim I modernim oblicima. Danas se proizvodi FERODO proizvode na taj način da prevaziđu specifičnost artikala za prvobitnu ugradnju.
Grupe artikala : Kraj spone, Nosači, Silen blok prednji zadnji most, Silen blok stabilizatora balans štangle, Vezni stabilizator, Šipke letve volana, Manžetna letve volana, Krst volana, Štangla zadnja poprečna (dijagonalna), Silen blok, Stabilizatori, Kugle
Zvanicni sajt www.federal-mogul.com
 

ATE

Fabrika Continental Teves sa sedištem u Frankfurtu na Majni, Nemacka, je vodeci svetski proizvođač kočionih sistema. Fabrika koja je izrasla iz fabrike Alfred Teves Gmbh - ATE ušla u je sastav koncerna Continental, 1998 god. je bila rangirana kao drugi svetski proizvodac kocionih sistema i servo uredaja. Continental Teves se javlja kao dobavljac mnogim svetskim proizvodacima motornih vozila: BMW, Rover, DaimlerChrysler, Mercedes-Benz, Daewoo, Daihatsu, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ford, General Motors, Opel, Saab, Honda, Hyundai, Mazda, Mitsubushi, Nissan, Porsche, Citroën, Peugeot, Renault, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Volvo U svom prodajnom asortimanu imamo svakim danom sve vecu paletu Continental Teves proizvoda. Direktno iz magacina možemo isporuciti široku paletu ATE delova kocionih sistema: - disk plocice - diskovi (POWER DISK) - cilindar kvacila - kocioni cilindri - sajla spojke / parkirne kocnice - kocione obloge - korektori kocenja - cevi kocnica - kocione tecnosti - paknove - doboše
 

TEXTAR

TEXTAR (TMD Friction) je osnovan 1913. godine u Kelnu od strane Engleske kompanije BBA GROUP PLC. Gotovo u isto vreme u Leverkusenu započinje sa radom fabrika frikcionih materijala koja proizvodi kočione obloge, lamele i kočiono remenje. Možemo slobodno reći da je TEXTAR kompanija koja se skoro jedan vek bavi isključivo razvojem i proizvodnjom kočionih sistema. Od 1946. godine nakon obnavljanja proivodnje TEXTAR počinje sa ubrzanim razvojem. Uporedo sa proizvodnjom razvija se i imidž vrhunskih performansi najviše zahvaljujući čuvenim Mercedesovim „srebrnim strelama“ koje je TEXTAR snabdevao kočionim sistemima. Tokom druge polovine prošlog veka TEXTAR postaje globalni igrač sa proizvodnim pogonima u Evropi, Aziji i severnoj i Južnoj Americi. Posvećenost kvalitetu donela je impresivnu listu OE klijenata za teretni program ArvinMeritor, BPW, DaimlerChrysler (DaimlerChrysler, EvoBus), Irisbus, Iveco, Leyland, MAN, Neoplan, Paccar (DAF, Foden), Scania, Volvo (RVI, Volvo), VW kai i za putnički program BMW, Brilliance, Chery, Daewoo, DaimlerChrysler (Chrysler, Mercedes-Benz, Smart), Fiat Group (Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Lancia), Ford Motor Company (Aston Martin, Ford, Jaguar, Land Rover, Mazda, Volvo), GM (Chevrolet, Opel, Saab, Vauxhall), Honda, Hyundai-Kia, Mitsubishi, Porsche, Proton, PSA Group (Citroën, Peugeot), Renault/Nissan (Dacia), SAIC, Suzuki, Toyota/Lexus, VW Group (Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Rolls Royce, Seat, Skoda, VW). 2000-te godine tadašnji menadžment u saradnji sa HSBC bankom otkupljuje TEXTAR od osnivača BBA GROUP PLC. i formira kompaniju TMD Friction sa brendovima TEXTAR, Mintex i Don. 2001 godine novoformirana kompanija kupuje Rutgers automotive i na svoju listu brendova dodaje Pagid, Cosid i Cobreq. Više o ovom proizvođaču možete pronaći na www.textar.com
 

PAGID

Kočione pločice Pagid pokrivaju više od 900 pozicija uz upotrebu više od 60 različitih frikcionih materijala. Dizajnirane su tako da zadovoljavaju potrebe različitih modela vozila, njihovih kočionih sistema, performansi motora i težina. Pagid razvija i testira svoje kočione pločice u svojim centrima za istraživanje i razvoj. Kočione pločice imaju funkciju da pretvore kinetičku energiju automobila u toplotu, frikcijom. Dve ili više kočionih pločica smeštene su u kočionim čeljustima sa frikcionim materijalom prema kočionom disku. Nakon pritiska na kočionu papučicu, hidraulični kočioni sistem vrši pritisak kočionih pločica na rotirajuci disk i na taj način se vozilo usporava ili zaustavlja. Broj kočionih pločica po disku je, u najvećem broju slučajeva, dva, a može da ide do šest kočionih pločica po disku (najčešće kod sportskih i trkačkih automobila). Različiti proizvođači proizvode kočione pločice sa različitim kočionim i frikcionim karakteristikama od kojih zavisi efikasnost kočenja. Kočione pločice se moraju redovno menjati, u intervalima koji zavise od načinja vožnje i samog kvaliteta pločica i diskova, a postoje različiti načini za alarmiranje kada vreme za zamenu dođe. Jedan od načina je da pločica ima ugrađen tanak komad mekog metala koji se, kada se pločica istroši, prisloni na disk i stvara škripanja. Drugi je kada vozila imaju električni sistem za obaveštavanje koji pali lampicu na komandnoj tabli kao opomenu da je došlo vreme za zamenu. Najmodernija vozila imaju elektronske senzore. Postoje različiti tipovi kočionih pločica, u zavisnosti od upotrebe vozila. Materijal od kojeg se prave kočione pločice ide od azbesta, koji se izbacuje iz upotrebe, do organskih komponenata, preko polu-metaliziranih formulacija. Svaka od ovih grupa ima svojih prednosti i nedostataka po pitanju koeficijenta trenja, buke, efikasnosti pri zaustavljanju, uključujuci i pitanje ekologije. Pagid kočione pločice proizvode se tako da imaju najbolji odnos između efikasnosti kočenja i potrošnje same pločice, uz konstantan koeficijent frikcije koji ne gubi svoje kočione karakteristike sa povećanjem kontaktne temperature.
 

TRUCKTEC

U poslednjih i više od uspešnih 15 godina u svetu auto delova TRUCKTEC stalno razvija svoj spektar proizvoda i trgovinske pozicije. Aduti kompanije su sigurnost, bogat asortiman proizvoda na stanju i brza dostava. TRUCKTEC osnovana 1989 godine u Saarbrjukenu, tada nudi samo delove za kamione marke Mercedes, a u sledećih nekoliko godina apektar proizvoda se proširuje i sa delovima za automobile i prikolice marke Mercedes. Uskoro širenje biznisa firme vodi do uvođenja sistema za kvalitet po DIN EN ISO 9001:2000, posle čega sledi razrađivanje delova za marke Volkswagen, BMW, Audi, Seat и Skoda. U toku 2003 godine ime “Trucktec Fahrzeugteile GmbH” menja se u “Trucktec Automotive GmbH“, a 2005 godine u cilju da potpuno usluži svoje klijente i da da maksimalnu informaciju o svojim proizvodima, kompanija postaje partner Tec Doc-a.
 

FLENNOR

FLENNOR je kompanija stručnjak u snabdevanju rezervnim delovima za automobile, a njen spektar uključuje široku selekciju remena, creva, brisača i dr. Uprava kvaliteta dopirnosi prosperitetu kompanije, jer je usmerena, ne samo ka kvalitetu proizvoda, nego i ka kvalitetu usluga. Distribucioni kanali kompanije uključuju više inostranih firmi izabranih pomoću konsultacija sa drugim partnerima. Kvalitet proizvoda određuje se putem strogih kriterijuma: on odgovara najvećim standardima - DIN EN ISO 9001. Logističke usluge kompanije dozvoljavaju direktno integrisanje klijenata u sistemu, što dozvoljava nadgledanje raspoložljivosti u slučaju da klijenti to žele. FLENNOR je deo Walther Flender Group-a, koja se u toku 2004 godine desertifikuje od TV Rejnald- u odnosu na DIN EN ISO 9001:2000 i na ovaj način potpuno odgovara standardima postavljenim od strane svih ozbiljnih klijenata grupe.
 

BILSTEIN

BILSTEIN je odinama sinonim visokog kvaliteta i visokih performansi na polju moto sporta, Bilštajn je danas partner renomiranih proizvodjača automobila, kao što su mercedes, audi, vw, ferrari, general motors, maserati, porsche, subaru.. AMORTIZERI-KARAKTERISTIKE 1. funkcija i zadatak Jedna od glavnih zadataka amortizera jeste da konstantno drže točkove na putu i da prenose silu upravljanja i kočenja vozila na putu za vreme vožnje. Gubljenjem kontakta sa drumom postoji realna opasnost od gubljenja kontrole nad vozilom. Zbog toga su amortizeri, kada govorimo o sigurnosti, jedan od najvažnijih delova vašeg vozila. 2. trajnost i izdržljivost Dugotrajno korisćenje, prenaprezanje amortizera, korozija, voda i so na putu, mogu uticati na pravilno funkcionisanje amortizera. U zavisnosti od uslova na putu, amortizeri nakon predjenih 60.000 – 80.000km nemaju više početni 100%-ni učinak. To znači da u proseku 14.5% vozila (svako sedmo vozilo) koja su već prešla 100.000 km ili imaju prosečnu starost preko 5 godina, imaju neispravne amortizere. 3. sigurnost Pri brzini od 80km/h istrošeni amortizeri produžuju zaustavni put za 2-3 metra u poredjenju sa solidnim neistrošenim amortizerima. Vozilo u krivinama takodje postaje nestabilno ako amortizeri pokazju znake starenja. Za razliku od novih amortizera, testovi sa amortizerima koji si pružali samo polovinu učinka od uobičajene potisne sile, pokazali su da zadnje gume na neravnim putevima i u oštrim krivinama ne prijanjaju na put zbog transverzalnih (poprečnih) sila ubrzanja. 4. elektronika Amortizeri slabog kvaliteta umanjuju kvalitet modernih elektronskih komponenti kao što su ABS, ASR ili ESP (sastavi elektronske stabilnosti). Za vreme kočenja na neravnom putu, pri brzini od 80km/h, kod vozila koja imaju ABS I neispravne amortizere zaustavni put se produžava za oko 5 metara u odnosu na vozila koja nemaju ABS, a takodje imaju neispravne amortizere. 5. brza provera Da bi se osigurala i povećala vaša sigurnost neophodno je raditi redovne provere amortizera: • Da li je vaše vozilo već prešlo 80.000 km bez provere stanja amortizera? • Da li se auto naginje napred pri oštrim krivinama? • Da li vaše gume imaju istrošene delove i da li se gume na vašem vozilu uopšteno brže troše? • Da li vam auto pri vožnji deluje “nervozno”, “poskakuje”? Da li se volan vašeg vozila trza unazad? • Da li auto snažno reaguje na nagibe na putu, poklopce odvoda, kolotrake i ostećenja na putu? • Da li su klip i amortizer prekriveni uljem? • Da li se na klipu vide znakovi brazdi, žljebova i sl.? • Da li vam se auto čini nestabilno u svim uslovima i vrstama vožnje? Ako ste potvrdno odgovorili na više od jednog pitanja, molimo vas da vaše amortizere hitno proverite.
 

KAYABA

KYB (KAYABA) je jedan od vodećih svetskih proizvođača amortizera I svetski lider u razvoju hidraulične tehnologije. Amortizeri KAYABA u potpunosti ispunjavaju svoju svrsishodnost, visok kvalitet opravdava dugogodišnje liderstvo na tržištu proizvodjača autodelova, gde u većini slučajeva, visoka performantnost nadmašuje kvalitet proizvoda konkurentskih kompanija. Dugotrajnost, zadovoljstvo i sigurnost su sinonimi za amortizere KAYABA. Paleta KYB proizvoda za evropsko tržište obuhvata šest vrsta amortizera: Premium, Excel-G, GAS-A-JUST, Ultra SR, AGX i MonoMax.
 

SACHS

SACHS ima veliko i sveobuhvatno iskustvo u oblastima ogibljenja i pogona.Cinjenice da je Sachs priznati dobavljač vodećih proizvođača motornih vozila širom sveta i njihov aktivan partner u razvoju novih vozila, ide u korist i tržištu rezervnih delova. Za više od 98% registrovanih vozila u Zapadnoj Evropi Sachsl nudi odgovarajuće amortizere i kvačila. Uz osnovne komponente celokupna ponuda se upotpunjuje i visokokvalitetnim delovima koji se ugrađuju uz amortizere i kvačila, a sve u cilju ponude kompletnog i usklađenog programa istog dobavljača. Sachs pored kompletnog programa kvačila za skoro sva putnička, laka teretna i teretna vozila nudi i komponente potrebne za njihov rad: - Sajle - Cilindre davače i cilindre primače - Koncentrične cilindre primače CSC Hidraulični sistem kvačila sa koncentričnim cilindrom primačem CSC koristi se sve više i kod manjih vozila. Njegove prednosti su: minimalno vreme potrebno za montažu, mala težina, bez servisiranja, visok stepen pouzdanosti, automatska korekcija hoda usled istrošenosti lamele, male dimenzije, optimalan stepen iskorišćenja i male sile pokretanja. Upravo zbog ovih karakteristika, ovi Sachs-ovi potisni ležajevi nalaze primenu već deset godina u teretnim vozilima.
 

CS Germany

CS Germany proizvodi opruge za amortizere i opruge putem moderne tehnologije proizvodnje u čijoj osnovi je najnovija mašinska oprema i korišćenje nerhđjajućih materijala hrom-silicijum ili hrom-vanadijum, što garantuje visok kvalitet proizvoda.
 

BOSCH

BOSCH vodeći svetski proizvođač sistema za ubrizgavanje goriva, kao i sistema paljenja. Bosch ime je sinonim vrhunskog kvaliteta i inovacija. Kao nosilac tehnološkog razvoja ovih oblasti, u bliskoj saradnji sa proizvođačima vozila, Bosch je razvio tačno odgovarajuće svećice prema njihovim zahtevima. Bosch-ove svećice obezbeđuju savršen rad agregata u najrazličitijim uslovima eksploatacije, neprekidno omogućavajući uštedu goriva i smanjenje štetnih materija u izduvnim gasovima. Osim ispunjenja zahteva proizvođača automobila, Bosch je svoj proizvodni program prilagodio i uslovima aftermarket-a ispunjavajuci najrazličitije uslove korisnika. Sa svoja četiri proizvodna lanca: * Bosch Super plus (itrijumska tehnologija) * Bosch Super 4 ("inteligentna" tehnologija za više performanse) * Bosch Super (standardna tehnologija sa jezgrom centralne elektrode od bakra) * Bosch Special Programme (sa srebrnom centralnom elektrodom) Bosch je obezbedio sebi lidersku poziciju u Evropi kako na polju prvougradnje, tako i na polju aftermarket-a
 

NGK

NGK je vodeći proizvođač svećica, grejača i lambda sondi. Kao vodeći svetski snabdevač u prvoj ugradnji vodećih svetskih proizvođača automobila, NGK obezbeđuje komponente prema njihovim specifičnim zahtevima. Kao rezultat toga, NGK je često konsultovan u početnim fazama procesa proizvodnje motora, tako da dizajneri i inžinjeri NGK rade uporedo sa razvojnim timovima proizvođača motora. Svaki proizvod proizveden od strane NGK je dizajniran prema najrigoroznijim standardima i pruža pouzdanost i postojane performanse pod svim uslovima.
 

CORTECO

CORTECO je kompanija Freudenberg Group koja je jedan od vodećih dostavljača u oblasti auto delova sa odgovarajućim kvalitetom proizvoda za prvobitnu ugradnju. Sa svojih više od 18000 artikala kompanija nudi najširi spektar semeringa, ublaživača, kočionih creva, šelni i filtera za kabine. Proizvodi marke CORTECO proizvode se na 6 mesta u Evropi. Kompanija je poznata po svojim odličnim metodama usluge i ekspeditivnim logističkim sistemom. Ovo zajedno sa kvalitetom proizvoda je osnova na kojoj se gradi pozicija kompanije na tržištu. Autodelovi marke CORTECO koriste se kod proizvodjača i dostavljača originalnih delova širom sveta. Za proizvodnju i realizaciju proizvoda CORTECO-a koristi se čitav naučno tehnički i trgovinski potencijal Freudenberg Group-a koji garantuje njihov uspeh.
 

SKF

SKF je vodeći svetski snabdevač proizvodima, rešenjima i uslugama u oblasti kotrljajućih ležajeva i zaptivki. Osnovne kompetitivne prednosti obuhvataju tehničku podršku, usluge u održavanju, praćenju stanja i obukama. SKF takođe drži rastuću i važnu poziciju u tržištu linearnih proizvoda, visoko preciznih ležaja, obradnih vretena, usluga reparacija obradnih vretena za mašinsku industriju, sistema podmazivanja i dokazani je proizvođač čelika za ležaje. SKF u svom sastavu ima 100 proizvodnih jedinica širom sveta. Sa sopstvenim prodajnim kancelarijama u 70 zemalja, mrežom od oko 15.000 autorizovanih distributera i dilera, elektronskim poslovanjem i globalnim distributivnim sistemom, SKF je uvek dostupan svojim korisnicima za snabdevanje kako proizvodima, tako i uslugama.
 

LUK

Luk RepSet linija je kompletna linija setova kvačila za sva putnička i laka komercijalna vozila. Kada instalirate Luk RepSet, instalirali ste kvačilo najvišeg kvaliteta na tržištu rezervnih delova. Luk kvačila podležu rigoroznim testovima pri svakom koraku proizvodnog procesa, od delova seta do testiranja finalne montaže seta. Set obuhvata sledeće komponente: Korpa,Lamela,Druk lager,Plivajuci zamajac LUK INA FAG / SCHAEFFLER GROUP Schaeffler Group je jedan od najvećih nemačkih i evropskih industrijskih preduzeća u porodičnom vlasništvu. U okviru ove grupe nalaze se poznati brendovi LUK, INA, FAG. U okviru brendova vodeći proizvodi jesu LUK kvačila, INA španeri, FAG ležajevi točka. Schaeffler Group je prisutna na 180 lokacija u 50 zemalja širom sveta. Ovo je kompanija koja je čvrsto okrenuta budućnosti i investicijama u razvoj, te 4.800 od oko 70.000 zaposlenih širom sveta, svakodnevno radi na razvoju novih proizvoda i tehnologija. Impozantan podatak je da oko 1.100 pronalazaka, svake godine, ova kompanija registruje kao patent! S`toga ovo je partner od poverenja i sigurnosti! LUK - za 45 godina ime LUK je praktično postao sinonim za inovaciju, sa nenadmašnom orijentacijom na potrošače i izuzetan kvalitet. Svi zaposleni uvek su spremni da daju “malo“ više u službi kupaca - Uspeh naših kupaca je i naš uspeh! INA proizvodi su odraz kreativne primene tehničkih rešenja, kao i vrhunskog inženjeringa i visoke stručnosti u prizvodnji za krajnje korisnike. INA- INOVACIJA u pokretu! 120 godina brend FAG je jedan od vodećih proizvođača preciznih kotrljajućih ležajeva za automobilsku, mašinsku i avio industriju. "Dodatni" faktori uspeha su najviši kvalitet, orijentacija zaposlenih ka vrhunskim dostignućima, primarna briga za zaštitu životne sredine i održivi, dugoročni i ciljani razvoj kompanije.
 

LUK

Setovi kvačila
Zamajci
Korpe kvačila
Lamele
Potisni ležajevi kvačila
Kompletni setovi sa zamajcem

FAG

Ležajevi točka
Glavčine

INA

Španeri
Remenice
Roleri
Kompletni setovi
  
 

EXEDY

EXEDY Corporation postoji od 1923. godine kao firma specijalizovana za remont i proizvodnju kvačila Od 1950. godine proizvodi se predstavljaju kao marka Daikin, a od 1995. godine kao marka Exedy. Danas EXEDY Corporation je tržišni lider u snadbevanju kvačilima za ugradnju na japanske automobile, sa proizvodnom i distributerskom mrežom koja uključuje 23 kompanije u 11 zemalja širom sveta. Među VIP klijentima EXEDY-a u toku devedesetih godina nalazi se i Ferrari sa mnogo pobednika Formula 1 Grand Prix-a. EXEDY pridobija poverenje vodećih proizvođača automobila, održavajući visok standard kvaliteta inovacijama i redovnim predstavljanjem novih ideja. Kompanija je sertificirana po oba standarda za kontrolu i kvalitet ISO/TS 16949 i ISO 9001. Cilj EXEDY-a je da obezbedi svoje klijente sa najodgovarajućim, najkvalitetnijim i najpristupačnijim proizvodima. EXEDY Corporation je na spisku prve sekcije tokijske berze efekata od 1997. godine.
 

VALEO PHC

VALEO PHC po mnogima, jedna od najboljih investicija francuske kompanije Valeo je fabrika za izradu delova kvačila, korejska fabrika PHC. Posledica ove kooperacije su potpuno nova (ne reparirana), trajna i izdržljiva kao i izuzetno povoljna cenovnim dijapazonom, kvačila. Velika prednost ovog proizvođača je iskustvo koje je stekao kao OEM proizvođač prve ugradnje za sva korejska vozila. Takođe jedna od povoljnosti koju omogućava ovaj proizvođač je izuzetno povoljna cena za komplete odnosno setove kvačila što omogućava izuzetan vek trajanja transmisionih elemenata kao i odgovarajuću garanciju.
 

METELLI

METELLI kompanija 1970 godine poćinje proizvodnju delova za motore (vođice za ventile, ležaje za ventile) a 1975. godine počinje sa proizvodnjom hihraulično kočionih delova (kočioni cilindri, ventili za regulisanje pritiska i dr.) i kvačila. Nešto kasnije, 1991. godine dopunski napredak kompanije omogućava instaliranje proizvodne linije za transmisije i za poluosovine I homokinetičke zglobove. 2001. godine Metelli-Co sledeći svoju strategiju neprestanog razvitka spectra proizvoda kupuje GRAF, evropskog lidera u proizvodnju vodenih pumpi i kočionih diskova za industrijske mašine. Visok kvalitet i maksimalna sigurnost su ciljevi biznis strategije Metelli-a. Tri proizvodne linije sa različitom primenom u automobilskoj industriji su ujedinjene neophodnošću da uvek garantuju sigurnost pri svim uslovima korišćenja. Svaki proizvod prolazi kroz strogu kontrolu da bi se opravdali standrardi kompanije (ISO 9001:2000).
 

OPTIMAL KG

OPTIMAL KG osnovana u toku 1992 godine nudi uspešno delove za kočioni uređaj i volan, motor i druge rezervne delove za automobile. Dinamika u kojoj se Optimal KG razvija godinama, pokazuje da je njena koncepcija za razvoj punovredna, koja se osniva na poverenju između snabdevača i klijenta. Intenzivni i otkriveni uzajamni rad sa klijentima je na prvom mestu što se tiče načina rada Optimal KG-a. Kvalitet proizvoda i visoki standard nuđenog servisa su ključ za udovoljavanje klijenata, a dostizanje visokog srandarda je jedan od prioriteta kompanije. Pomocu modernih komunikacionih sredstava i logistike kao I velike magacinske teritorije Optimal KG garantuje odličan servis i veoma dobru mogućnost dostave. Svi proizvodi su odličnog kvaliteta i odgovaraju evropskim i međunarodnim standardima koji se odnose na tržiše rezervnih delova kao napr. proizvodne norme TS 16949, QS 9000, VDA 6.1, ISO 9001:2000 i naročito GVO Nr. 1400/2002.
 

MELCHIONI

MELCHIONI je je kompanija koja distribuira elektronske proizvode kako na italijanskom tako i na stranom tržištu. Poznata je po jedinici za auto delove specijalizovanoj za dostavljanje farova, žmigavaca, i retrovizora za automobile, motore trgovačke i industrijske mašine. Pojavljivanje na stranom tržištu je posledica prodaje u više od 40 zemalja, što samim tim pokazuje da je postigla visoke ciljeve. Najznačajniji proizvodi Melchioni-a su: Farovi i farovi za maglu Retrovizori Dobro obučen personal neprekidno pokušava da proširi već širok spektar proizvoda, uspostavljajući saradnje i trgovačke ugovore sa industrijskim partnerima u cilju daljeg rasta razvitka. Do pokazanog napretka je došlo najpre zahvaljujući bogatom asortimanu delova za različite vrste automobila.
 

RICAMBIFLEX

RICAMBIFLEX GM SRL je kompanija – stručnjak u proizvodnji različitih vrsta kablova za automobile i industrijske mašine. Kompanija se nalazi u Pregnani Milanezeu, mali grad udaljen 20 km od Milana. Osnovana je 1955 godine pod nazivom Officina Meccanica G.M, a 1974 godine dobija sadašnji naziv i uspešno nastavlja svoju delatnost. Zahvaljujući visokom i stabilnom kvalitetu svojih proizvoda Ricambiflex GM Srl je visoko cenjena u svom sektoru. Fabrike kompanije prostiru se na površini od 7000 m2 od kojih su 3500 trgovački deo i magacini i oko 400 su kancelarije. Vise od 60 % od produkcije izlazi direktno na inostrano tržište, a ostali 40 % ostaju na italijanskom. Ovi rezultati veoma upečatljivi po statistici, potvrđuju da Ricambiflex može prodati svoje proizvode na različitim kontinentima – Evropa, Bliski Istok i čak i Amerika. Što se tiče proizvodnje u inostranstvu kompanija se smatra direktnim izvoznikom, dok na domaćem tržištu robe dostižu do klijenata putem snabdevača. Spektar proizvoda kompanije uključuje više od 4000 artikala za sve marke automobila.
 

VERNET

VERNET osnovana 1952 godine proizvodjač je termostata na osnovi voscanih tehnologija koja se korisi kako u automobilskoj i kamionskoj industriju, tako i sanitetsko i ogrevno trziste. Kompanija VERNET se dokazala kao globalan lider u termičkoj regulaciji. VERNET nudi širok spektar inovacionih proizvoda čija tehnologija odgovara potrebama i očekivanjima klijenata – oni su kompaktni, precizni, sigurni, imaju konkurentne cene i doprinose: • smanjenju potrošnje energije • zaštiti od otopljenja ili stvaranja mikroorganizma u sistemu • smanjenju prljanja i optimizira paljenje Godinama se VERNET drži politike odličnog kvaliteta u kombinaciji sa poboljšavanjem proizvoda i očuvanjem životne sredine, nadgledanja niza međunarodnih standarda i sigurnosti personala. Kompanija progresivno razvija široku distributersku mrežu od filijala, trgovačkih kancelarija ikompanija koje razvijaju uporedo sa drugim međunarodnim kompanijama. Delatnost kompanije je usmerena ka intezivnom razvoju ove mreže i sinergiji među određenim figurama, da bi postigla svetske pozicije.
 

SIGAM

SIGAM kao vodeći proizvodjač delova za izduvne sisteme u zadnjih 40 godina, danas moze da proizvodi gotove komplete za instaliranje i posebne komponente zahvaljujući korišćenju visoko tehnoloških sistema. Neprekidno istraživanje novih materijala i usavršavanje proizvodnog procesa omogućavaju prigušivačima SIGAM-a da postignu evropske standarde i da zadovolje klijente koji očekuju dobar kvalitet proizvoda. Baza kompanije je tako organizovana da se porudžbine klijenata ispunjavaju brzo, a 6000 modela koji se nalaze u katalozima omogućavaju laku montazu pošto u potpunosti odgovaraju originalima. Svakodnevna briga i predanost poslu, moderan sistem uprave i organizacije koji odgovara ISO standardima doprinose izgradnji imena SIGAM – ime stvoreno na osnovi kvaliteta što je najvažnija osobina jednog proizvoda.
 

IMASAF S.p.A

IMASAF S.p.A je veliki industrijski gigant koji se bavi proizvodnjom izduvnih sistema za putnička i teretna vozila, pretežno za aftermarket tržište. Filozofija: Proizvodna filozofija IMASAF-a može se svesti na tri principa: 1. Napraviti proizvod koji je kvalitetom i izdžljivošću jednak ili bolji od originalnog; 2. Smanjiti troškove proizvodnje uz povećanje kvaliteta proizvoda 3. Upoznati i poštovati potrebe kupca Kvalitet: Organizacija IMASAF-a je skoncentrisana na kvalitet proizvoda, počevši od izbora sirovina preko različitih faza proizvodnje i testiranja do garancije na finalne proizvode.
 

MEYLE

MEYLE proizvodi svojom preciznošću i vrhunskim kvalitetom, stvaraju osećaj sigurnosti i zadovoljstva u vožnji što doprinosi zadovoljenju najstrožih kriterijuma i najprobirljivijih kupaca širom sveta. U poslednjih nekoliko godina došlo je do značajnog povećanja reklamacija na delove iz prve ugradnje zbog smanjenog kvaliteta originalnih delova. Specifičnost kvaliteta MEYLE proizvoda rezultirana je posebnim pristupom na problematične tačke originalnih delova. MEYLE - inženjeri analiziraju modele vozila, kako bi uočili nedostatke u prvim mesecima od početka serijske proizvodnje, na osnovu toga isporučuju tehnički poboljšane alternative koji u pouzdanosti i izdržljivosti nadmašuju neadekvatne ili predimenzionirane originalne delove Ovi delovi s pravom nose dodatak “HD” (heavy duty) pored kataloškog broja dela a rezultat su vozila koja usled primene MEYLE-HD-delova nude duži vek trajanja i komforniju vožnju.
 

OCAP S.p.A

OCAP S.p.A italijanska kompanija specijalizovana za dizajn, unapredjenje, proizvodnju i distribuciju delova upravljačkog sistema i sistema ogibljenja za putnička i terena vozila. Ocap je fokusiran na aktivnoj saradnji i zajedničkim inženjerskim aktivnostima sa vodecim proizvodja-čima automobila u unapredjenju delova upravljackog sistema i sistema ogibljenja. Odlikuje se izuzetnim kvalitetom svojih proizvoda, što podrazumeva korišćenje tehnologije visokog standarda i 100% kontrolu kvaliteta sirovina i komponenti za izradu, što se u jakom intenzitetu odražava na upravljački sistem vozila. Bezbednost pri upravljanju vozilom uslovljena je stanjem delova trapa koji su izuzetno podložni habanju i oštećenju usled eksploatacije vozila a istovremeno utiču i na efektivnije i ekonomičnije upravljanje vozilom, zato je kvalitet odlučujući faktor koji treba uzeti u obzir pri izboru proizvodjača delova trapa. Garancija kvaliteta i preciznost izrade, doprineli su da OCAP stoji iza obilne palete komponenti prednjeg i zadnjeg vešanja kao i upravljačkog sistema na putničkim i komercijalnim vozilima evropskih i japanskih proizvodjača. Srertfikati kvaliteta : UNI EN ISO 9001:2000, UNI EN ISO 14001:2004, ISO/TS 16949:2002 Ocap je poslednjih godina osim tržišta aftermarketa, svoju poziciju učvrstio i na OEM tržištu, gde su u velikoj meri sjedne strane zastupljeni kupci proizvodjači najprestižnijih sportskih automobila, putničkih vozila i automobila za specijalne namene a s’druge strane su kupci najprestižnijih proizvodjača autobusa, teretnih i poljoprivrednih vozila (LAMBORGHINI, VW, AUDI, RENAULT, MASERATI, FERARI GROUP, DAF, IVECO, LDV, PIAGGIO, DAIHATSU...) Paleta proizvoda obuhvata: *viljuške, *spone, *krajeve spona i letve volana, *manžetne letvi volana, *kugle, *oscilirajuća ramena, *silen blokovi, *gumice za prednje i zadnje vešanje, *stabilizatori itd.,
 

LPR

LPR - Italijanski lider u proizvodnji kočionih sistema i hidraulike, odlikuje se izuzetnim kvalitetom svojih proizvoda koji podrazumeva korišćenje tehnologije visokog standarda i 100% kontrolu kvaliteta sirovina, komponenti i na kraju gotovog proizvoda. LPR poseduje veliki broj sertifikata koji dokazuju postovanje normi kvaliteta i jedini je Evropski proizvodjač kočionih paknova i pločica kome je Nemacki TUV dodelio značajnu ECE R 90 homologaciju (visoka tehnologija u procesu proizvodnje, rigorozni testovi kontrole, kontinuirani razvoj i istraživanje u domenu unapredjivanja kvaliteta proizvoda). Ulaganjem velikog potencijala u uvoz širokog asortimana proizvoda LPR-a za kojima postoji potreba na našem tržištu GAZELAKOMERC d.o.o započinje zastupanje ovog proizvodjača. U ponudi su: Kočioni sistem; - paknovi - diskovi - pločice - doboši Hidraulika; - kočioni cilindri - cilindri kvačila - kočiona creva Homokinetički zglobovi
 

TRUSTING

TRUSTING-ov Spektar proizvoda – homokinetički zglobovi, kočioni diskovi, hidraulični cilindri, i dr. je najširi takvog tipa na međunarodnom tržištu. i veliki deo proizvoda je homologiziran prema TUV. Nakon dobijanja standarda ISO9002 1997. godine TRUSTING uvodi mnogo poboljšanja u proizvodnom procesu da bi se poboljšao kvalitet proizvoda a 2003. godine kompanija dobija i sertifikat 9001:2000. Sertifikovanje ima veliki značaj za jednu vodeću kompaniju kao sto je TRUSTING zato što se to odražava na kompletnu biznis strategiju kompanije, osnovni ciljevi postaju neprestano poboljšanje kvaliteta i zadovoljstvo klijenata. Kompjuterizovani procesi u fabrici I magacinama daju predpostavu za brzu i tačnu dostavu. Partnerstvo između različitih biznis kategorija TRUSTING-a i profesionalizma personala-garantuju poboljšanje kvaliteta kako proizvoda tako i kvaliteta usluge. Sertifikat ECE R-90 nerazdvojni deo direktive 98/12/EU Evropske unije naziva proizvode TRUSTING-a originalnim delovima.
 

MAPCO

MAPCO proizvodi su u Nemačkoj još od 1977. godine i do danas se prodaju sa velikim uspehom.Milioni proizvoda MAPCO-a su montirani na razne tipove prevoznih sredstava, inajući u vidu osnovni prioritet kompanije – zadovoljstvo klijenata. MAPCO je osnovana kao akcionarsko društvo u Francuskoj i u ovom trenutku sva aktivnost kompanije je skoncentrisana u gradu Borkhajde koji se nalazi u okolini Berlina. Za 2 decenije u Evropi je stvorila imidž specijaliste za kočione sisteme. Uprkos tome što su se narudžbe za to vreme uveličale program za proizvodnju delova za kočione sisteme se i danas razvija i širi. MAPCO - delovi za volane i šasiju se nalaze na nemačkom tržištu od 1985. godine. U stvari program za proizvodnju ovih delova počinje da se razvija od 1995. godine da bi došao do današnjeg uspeha.Nove tehnologije pri proizvodnji za prednji i zadnji most uvedene su od strane proizvođača u toku 90-ih godina I dovode do ogromnog povećanja tržišnog potencijala ovih rezervnih delova. Više od 3500 posebnih pozicija je uvedeno u ovu proizvodnu grupu.
 

EPS

EPS - je trgovinska marka italijanske firme FACET, koja počinje svoju delatnost u toku 1946. godine. Firma projektuje i proizvodi delove za kontrolu rada motora i kontrolu temperature za skoro sve marke automobila. Korišćene tehnologije za proizvodnju su različite i uključuju tipične (karakteristične) metode kao napr. štancovanje metala, ubrizgavanje plastike, namotaji itd., tako i razrađivanje električnih modula za paljenje, senzora za pritisak i drugih delova. Sistem kvaliteta korišćen od početka samog planiranja do kontrole proizvodnog procesa garantuje se sertifikatima za kvalitet ISO 9001:2000, ISO/TS 16949:2002. Prodaju podpomaže katalog proizvoda koji se stalno osavremenjuje i publikuje se kako u vidu kataloga, tako i putem interneta.
 

CLEAN Filters

Kompanija Delgrosso S.P.A izgradila je svoju reputaciju na visokoj tehnologiji u proizvodnji filtera pod robnom markom CLEAN Filters. Dugogodišnjim usavršavanjem proizvodnog sistema i saradnjom sa mnogobrojnim proizvodjačima automobila, kompanija je ostvarila visok stepen tehnologije u unapredjenju proizvodnje filtera ulja, vazduha, goriva i filtera kabine. Na svim poljima Delgrosso S.P.A, sistem delovanja je sveobuhvatno zaokruzen; od visoke tehnologije i automatizacije kroz proizvodnju do testiranja; od snabdevenosti materijalima do skladištenja gotovog proizvoda i od prodaje do isporuke Visok kvalitet CLEAN filtera je potvrdjen certifikatima rigoroznog standarda kvaliteta uspostavljenog na trzistu filtera; UNI ES 9001:2000 ISO/TS 16949:2002 Delgosso je odlicno pozicioniran na internacionalnom tržištu zahvaljujući odlučnosti da u potpunosti ispoštuju interese kupaca, kroz posebnu pažnju na njihove specijalne zahteve ispunjavajući visoke standarde tržišta. Delgrosso S.p.A je održao visoku poziciju i medju vodećim proizvodjacima filtera ulja, goriva, vazduha i filtera klime u sektoru aftermarketa i OE proizvodnji, a svoju rasprostranjenost svakodnevno uvecava kako na italijanskom tako i na internacionalnom tržištu.
 

555

555 je trgovačka marka kompanije Sankei Industries, Japan, osnovana tokom septembra 1960. godine. Tokom oktobra meseca 1962. godine, kompanija je počela prodaju svoje proizvodne marke 555. Danas, kvalitet proizvodnje se proverava od strane Organizacije za proveru kvaliteta u Japanu - Japan Quality Assurance Organization(JQA) i Asocijacije za automobilske rezervne delove u Japanu - Japan Quality Assurance Organization (JQA). Kompanija poseduje sertifikat prema standardu kvaliteta ISO 9001. Danas Sankey Industries proizvodi rezervne delove za sve japanske automobile, uključujući i za one koji su izbačeni iz proizvodnje, putničke automobile i mini busove. Karakteristika svih delova za vešanje i mehanizam volana,marke 555, je da se proizvode samo u Japanu. Proizvode se od kaljenog čelika i opremljeni su gumenim dihtunzima otpornim na hladnoću. Kvalitet delova za vešanje marke 555 je osvojio poverenje mnogih vlasnika automobila širom celog sveta.
 

AKEBONO

AKEBONO sa više od 75 godina iskustva u proizvodnji kočionih sistema u svetskoj automobilskoj industriji nudi visoko tehnološka kočiona, zvučna, vibraciona i NVH rešenja. Odanost kompanije inovacijama, poboljšanju procesa , kontroli kvaliteta, i usluživanju klijenata, je postavila na lidersko mesto u oblasti proizvodnje delova za kočione sisteme. Glavni OEM klijenti firme su Audi, DaimlerChrysler, Ford, General Motors, Honda, Isuzu, Mitsubishi, Nissan, Toyota i Volkswagen. Akebono proizvodi širok spektar kočiono-frikcionih materijala uključujući kočione sisteme i bubnjeve. Akebono radi uz pomoć istraživačkih centara u SAD, Japanu i Francuskoj i proizvodi kočione materijale i komponente u 30 sopstvenih proizvodnih centara u celom svetu. Sve operacije kompanije su osigurane sertifikatima za kvalitet QS9000 i ISO14001 , i dobili su veliki broj nagrada za kvalitet od strane svojih klijenata.
 

FBL

FBL kompanija Fuji Brake Industry.Poznato je da je kočioni sistem jedan od najbitnijih sistema kod svakog automobila, jer čuva ljudski zivot. Kompanija Fuji Brake Industry Co., LTD proizvodi svoje proizvode idejom da sigurnost i bezopasnost ljudi zavisi od kvaliteta ponuđenih proizvoda i veruje da su dugotrajna istraživanja i napori najbolja sirovina za njenu proizvodnju. Još u toku 2001 godine FBL dobija sertifikat po standardima za kvalitet ISO 9001 i pretvara pakne marke FBL u simbol kvaliteta i sigurnosti.
 

Kashiyama

MK Kashiyama je trgovačka marka kompanije MK Kashiyama Corp. Japan, osnovana tokom 1949. godine. Kompanija MK Kashiyama Corp je specijalizovana u proizvodnji diskova i čeljusnih pakni. Pakne ove kompanije koriste sve japanske fabrike automobila. Fabrike kompanije se odlikuju visokim nivoom automatizacije: tim od 8 ljudi obezbeđuje mesečnu proizvodnju 200 hiljada kompleta pakni. Tokom poslednjih godina kompanija MK Kashiyama Corp. osim tržišta u Japanu i Jugoistočnoj Aziji, aktivno razvija i tržišta u Evropi i Rusiji. Sta vise, MK Kashiyama Corp. je i jedini japanski proizvođač pakni, čija proizvodnja je sertifikovana po evropskim standardima. Pakne MK Kashiyama po svom kvalitetu i konkurentnim cenama, su dobra konkurencija vodećim proizvođačima pakni u svetu.
 

HI-Q Sangsin Brake

Sangsin Brake Ind. Co. Ltd kompanija je osnovana 1975. godine. U toku 2002. godine, ime kompanije je promenjeno u Sangsin Brake. Specijalizovana je za proizvodnju i prodaju pakni za diskove I bubnjeve u celom svetu. U proizvode kompanije su uključene i prednje i zadnje pakne za putničke automobile i motore. Krajem 70-ih i početkom 80-ih godina, Sangsin Brake je osnovni distributer delova za prvo ugrađivanje za marke Hunday, General Motors i Dаеwoo. Kompanija se ponosi time što je deo korejske automobilske ekspanzije na svetskom tržištu. Najveći deo korejskih automobila koji su proizvedeni za izvoz je sa originalno ugrađenim Sangsin paknama. Sa dominacijom i savršenostvom u proizvodnji i distribuciji u Koreji, Sangsin Brake, stremi da nudi proizvode najboljeg kvaliteta svuda u svetu. Kompanija poseduje sledeće sertifikate: ISO14001, ISO 9001, TS 16949.
 

MANDO

MANDO Corporation je najveći proizvođač auto delova u Koreji. Proizvodi amortizere,delove za vešanje i kočioni sistem, elektronske i električne komponente. Kompanija dostavlja pun spektar svojih proizvoda za Hyundai, Daewoo, Kia i mnoge druge azijske automobilske kompanije.
 

BANDO

BANDO Chemical Industries osnovana je u toku 1906 godine kao prvi proizvođač remena u Japanu.. Kompanija je danas među vodećim svetskim proizvođačima u sektoru gumenih i plastičnih proizvoda. Proizvodi BANDO karakterišu se sa: • Visokom rentabilnošću zahvaljujuci odličnom uzajamnom odnosu predstavljanje/rashodi • Odličnim karakteristikama • Maksimalnim kvalitetnim nivoom • Inovativnošću uz stalna istraživanja i razrađivanja • Visoko modernim proizvodnim tehnologijama U Evropi, Severnoj Americi i Aziji BANDO je predstavljen od 14 preduzeća u 10 zemalja. Zajedno sa 32 trgovačke i proizvodne firme u Japanu, ova mreža obezbeđuje mogućnost za globalno istraživanje i razvoj proizvodnje.
 

GMB

GMB je jedan od najvećih proizvođača auto delova u svetskih razmera. Kompanija nudi pumpe na vodu, homokinetičke zglobove, nosače lanca, parazitske rolne i delove vešanja za više evropskih i azijkih automobila. Svi proizvodi su konstruisani, razrađeni i proizvedeni prateći najstrožije dizajnerske i proizvodne rukovodne principe i najboljeg kvaliteta koji garantuju programi ISO 9002.
 

HDK

HDK je veoma poznata japanska marka koja zauzima pozicije proizvođača homokinetičkih zglobova visokog kvaliteta. HDK proizvodi i nudi proizvode koji čine automobil sigurnim i produžavaju vek trajanja. Proizvodi HDK-a sertivikovani su po ISO9001. Da bi ponudila proizvode koji odgovaraju zahtevima tržišta HDK traži kvalitet na svakom nivou proizvodnje. Veliki rezultati kompanije su dostignuti putem dugotrajnih poboljšavanja procesa proizvodnje. Kao rezultat HDK nudi stalne I brze dostave kvalitetnih proizvoda sto potpuno odgovara klijentima kompanije. Deviza HDK-a je “Brz odgovor zahtevima klijenata čini proizvodnju atraktivnijom.”
 

MITSUBOSHI

Mitsuboshi Belting je svetski lider u proizvodnji različitih vrsta remenova. Kompanija počinje svoju delatnost u Kobeu, Japan u toku 1919 godine. Njen biznis raste uporedno sa tržištem, njeni sistemi proizvodnje stalno se poboljšavaju, a prodaja i usluga koje nude postaju sve bolje. Danas je Mitsuboshi Group rasprostranjena po celom svetu i vidi sebe kao važnog učesnika u industriji 21 veka. U toku razvitka cele industrije Japana, MITSUBOSHI stalno učestvuje u napredovanju industrije automobila i daje podsticaj i za razvitak iste i u u budućnosti. Godinana kompanija je diversifikovala svoju delatnost u različitim oblastima – od lake industrije do proizvodnje komponenata za industrijske mašine – i isto tako se prilagodjavala prema potrebama potrošača da bi dostigla današnje rezultate.
 

AIRTEX

AIRTEX (Saragosa, Španija) pripada grupi United Components, najvećem svetskom proizvođaču automobilskih pumpi za gorivo i vodu. Grupa godišnje obezbeđuje milione pumpi za proizvođače automobila i za dustributere delova širom sveta. Ona nudi više od 1300 različitih artikala za evropske, američke i japanske automobile. Širok spektar AIRTEX-a sadrži više od 600 različitih pumpi za vodu i 350 električnih pumpi za gorivo koje se nalaze u katalozima firme. AIRTEX (Saragosa, Španija) koristi tehnologiju najnovijeg tipa za proizvodnju, montažu i projektovanje, a sistem razvoja koristi trodimenzionalno modeliranje, opširnu analizu i kontrolu različitih tela i delova pumpe.
Grupe artikala : Električna pumpa za gorivo, Filter električne pumpe za gorivo, Pumpa niskog pritiska, Senzor za merenje nivoa goriva u rezervoaru
 

AVA COOLING

O kompaniji: Osnovana u toku 1996 godine sa sedištem u Masi, Italija, AVA Cooling System postaje evropski distribucioni centar proizvoda vezanih za hlađenje motora i klima uređaja automobila. Zahvaljujući širokom spektru svojih visoko kvalitetnih proizvoda, kompanija je tražen i siguran partner koji nudi efikasna rešenja za rashladne i klima uređaje automobila.
Grupe artikala : Hladnjak, Hladnjak Intercooler, Uljni hladnjak, Ventilator za hladnjak komplet, Lopatice ventilatora, Hladnjak grejanja, Ventilator grejanja, Sušač klime, Isparavač, Kompresor klime, Hladnjak klime, Ventilator hladnjaka klime, Ventil klima uređaja
Zvanicni sajt www.ava-cooling.com/
 

CHAMPION

Federal Mogul – svetski poznat proizvođač raznovrsnog spektra kvalitetnih proizvoda koji su dobili poverenje potrošača širom sveta. Federal Mogul je osnovni dostavljač proizvoda, usluga i rešenja za originalnu i naknadnu ugradnju. Saradnik mnogim uvoznicima i trgovcima širom sveta. Više od jednog veka održava lidersku poziciju na tržištu, razrađujući bogat asortiman proizvoda za potrebe novih generacija automobila. Globalna mreža tehničkih centara sa visokokvalifikovanim personalom koji se nalaze u SAD-u, Aziji i Evropi omogućavaju razvoj modernih proizvoda. Više od jednog veka marka CHAMPION, je svetski lider u proizvodnji i ponudi svećica, filtera, brisača, i drugih komponenti, kako za prvu originalnu tako i za naknadnu ugradnju.
Grupe artikala : Brisači, Kablovi za svećice, Svećice, Vazdušni filter, Grejači, Filteri za gorivo, Uljni filteri, Filter za klimu, Bobina
Zvanicni sajt www.federal-mogul.com
 

DAYCO

Dayco je svetski lider u dizajniranju i proizvodnji sistema za prenos snage za prvu ugradnju u automobilskoj industriji. Dayco nudi napredna tehnička rešenja svojim klijentima, glavnim svetskim proizvođačima automobila, kako bi garantovali najbolji kvalitet i pouzdanost. Iz ovog razloga Dayco neprekidno ulaže u istraživanje novih materijala kao i u razvoj novih rešenja kako bi se preduhitrile potrebe najnovijih generacija motora. Dayco je deo Automotive Division, poslovnog jezgra američke kompanije – Mark IV Group, koja je vodeća kompanija u razvoju i proizvodnji kompletnih rešenja za sisteme prenosa snage, dovoda vazduha i hlađenja motora. Evropska glavna kancelarija je u Airasca, Turin, Italija.
DAYCO - MISIJA U POSTPRODAJI
Snabdevanje tržišta sa kompletnim asortimanom komponenti za sisteme prenosa snage originalnog kvaliteta.
Grupe artikala : Remenica radilice, Zupčasti kaiš set, Klinasti remen, Višekanalni remen, Zupčasti lanac, Zupčasti remen, Remen balans osovine, Remen vakum pumpe, Remen za pumpu visokog pritiska, Remen hidraulične pumpe, Remen alternatora, Remen kompresora klime, Roler, Remen za mehanički kompresor (turbo), Remen alternatora sa španerom set, Remen pumpe za vodu, Remenica
Zvanicni sajt www.dayco.com
 

ELASTOGRAN

ELASTOGRAN GMBH je jedna od vodećih kompanija u oblasti proizvodnje poliuretana i njegovih proizvoda. Visoko tehnološka grupa BASF-a, kojoj pripada ELASTOGRAN, ima tehnološka saznanja o poliuretanskim proizvodima već više od 30 godina. Centrala kompanije se nalazi u Lemfordu koja je i međunarodni centar za tehnologiju BASF – Poliuretani. Kao svetski poznata kompanija, lider dinamičnog tržišta i tehnologije, ELASTOGRAN može da ponudi čitav portfolio poliuretanskih proizvoda. Skoro svaki automobil na svetu – od A kao Audi do Z kao Zastava koristi odbojnike ELASTOGRAN-a i na taj način kompanija pridobija najveći deo tržišta ovih proizvoda. Razume se, ovaj uspeh nije postignut samo zahvaljujući nemačkoj organizaciji i proizvodnji, ali one ipak doprinose imidžu kompanije. Osim toga, ELASTOGRAN je već dugi niz godina sertifikovan po ISO TS 16949, DIN EN ISO 9001:2000, DIN EN ISO 14001
Grupe artikala : Nosač motora, Odbojna guma amortizera, Šelne amortizera, Manžetne amortizera
Zvanicni sajt www.elastogran.de
 

HENGST

Hengst proizvodi moderne sisteme filtera i delova motora od 1958. Kombinovanjem tradicije i inovacija dobijena je kompanija koja je poštovan razvojni partner i prepoznatljiv snabdevač sistemima za automobilsku i industriju motora. Hengst je postojan snabdevač međunarodne automobilske industrije, izrađuje proizvode prema najvišim standardima za OEM (originalni proizvođač opreme) kao i za svetsko tržište auto delova. Hengst je takođe lider na polju ventilacije kartera, na polju filtriranja ulja, goriva, vazduha. Takođe u dizajniranju i konstrukciji kompleksnih modula za upravljanje tečnostima. Hengst nudi celokupnu liniju filtera za zamenu za sve sve trenutne modele motora – od najmanjih putničkih automobila do najvećih kamiona, brodova ili stacionarnih motora. Zahvaljujući bliskom kontaktu sa veletrgovcima i serivserima, Hengst linija proizvoda je optimalno krojena da zadovolji stvarne zahteve tržišta. Da bi se zadovoljila optimalna pouzdanost rada motora, svi filteri moraju biti redovno menjani. Redovna zamena filtera je jedini način da se smanji habanje i produži život motora i na taj način garantuju optimalne performanse motora.
Grupe artikala : Vazdušni filter, Davač položaja drosleovog ventila, Senzor temperature vazduha, Gumice za dizne, Filter električne pumpe za gorivo, Klapna za gas, Remontni set monopoint, Senzor za recirkulaciju izduvnih gasova (EGR), Filteri za gorivo, Uljni filteri, Filter za klimu, Komplet dihtunga za karburator, Spojnica za žicu, Vodeni filter, Filter AdBlue system, Filter za hidrauličnu tečnost, Protokomer, Ventil turbine, Podloške dizni
Zvanicni sajt www.hengst.com
 

HOFFER

HOFFER je trgovačka marka kompanije MEAT & DORIA koja potiče od kompanije M.E.A.T. koja je osnovana 1945. godine i počela kao distributer elektronskih delova za automobile. Početkom 50-ih godina M.E.A.T. počinje proizvodnju delova za karburatore što počinje da dobija sve više i više značaja u strategiji kompanije. Tehnološka saznanja M.E.A.T.-a neprekidno rastu i za nekoliko godina kompanija dolazi do samog vrha u proizvodnji delova za karburatore u Evropi. U toku 1985. godine kompanija se ujedinjuje sa proizvođačem filtera za gorivo D.O.R.I.A. i od tog trenutka ona se razvija u dva pravca, i to proizvodnja rasplinjača goriva (u današnje vreme i ubrizgavanje goriva) i proizvodnja filtera. Od 1988. godine da bi poboljšala svoj proizvodni proces i u potpunosti zadovoljila klijente, MEAT & DORIA ulaže u dobijanje sertifikata ISO i u toku 2000. godine dobija sertifikat UNI EN ISO 9002. Danas, MEAT & DORIA zahvaljujući svom iskustvu, sticanom godinama, može da ponudi više od 6000 vrsta proizvoda koji se nalaze u njenim magacinima.
Grupe artikala : Nosač karburatora, Električna pumpa za gorivo, Cev za gorivo, Komplet zaptivača za isparivač, Senzor eksplozivnog sagorevanja, MAP senzor , Davač položaja drosleovog ventila, Lambda sonda, Gumice za dizne, Filter dizne, Merač protoka (MAF), Regulator pritiska goriva, Step motor, Pumpa niskog pritiska, Nosač klapne za gas, Nepovratni ventil, Klapna za gas, Membrana pumpe, Komplet za remont karburatora, Termoregulator položaja klapne gasa, Davač položaja radilice, Senzor za položaj bregaste osovine, Komutator, Termo ventil za vakum regulator, Senzor za recirkulaciju izduvnih gasova (EGR), Senzor za merenje temperature tečnosti hlađenja, Senzor za merenje temperature tečnosti hlađenja (za ECU), Senzor brzine, Komplet za remont benzinske dize, Delovi pumpe za gorivo
Zvanicni sajt www.hoffer-products.com
 

HUTCHINSON

HUTCHINSON je tržišni lider u proizvodnji gumenih delova i to na sva tri tržišta na kojima plasira robu: tržište automobila, industrijsko tržište i tržište potrošača. HUTCHINSON je deo hemijskog odeljenja grupe Total-a.
Globalna struktura biznisa dozvoljava HUTCHINSON-u da izvede svoja umeća i potpomaže težnju kompanije da potpuno zadovolji potrebe svojih klijentata koje se tiču:
- nivoa kvaliteta;
- neprekidnog poboljšavanja proizvoda;
umeća snabdevanje širom sveta.
Grupe artikala : Nosač motora, Rukavac, Zupčasti kaiš set, Silen blok prednji zadnji most, Klinasti remen, Višekanalni remen, Amortizer španera, Zupčasti remen, Konzola motora, Štangla za vešanje motora, Remen balans osovine, Remen vakum pumpe, Remen hidraulične pumpe, Remen alternatora, Remen kompresora klime, Roler, Silen blok stabilizatora balans štangle, Silen blok amortizera, Gumice za pedale, Ležaj amortizera, Silen blok, Remenica, Kardanski zglob, krst letve volana
Zvanicni sajt www.hutchinsonrubber.com
 

JAPANPARTS

Već dvadeset godina Japanparts je vodeći distributer rezervnih delova za Azijska (Japanska, Korejska i druga) i Američka vozila. Spektar proizvoda uključuje filtere, hidraulične delove, španere, kvačila, klipove, glave cilindara, frikcione ležajeve, startere, alternatore, kablove itd. Ponuda proizvoda se kontinualno poboljšava i osvežava. Rezervni delovi dolaze iz fabrika koje su odabrane od naše strane prema vrlo visokim standardima kvaliteta.
Grupe artikala : Glava motora, Kraj spone, Remenica radilice, Zupčasti kaiš set, Lamela, Kablovi za svećice, Svećice, Vazdušni filter, Zupčasti remen, Roler, Filteri za gorivo, Kvačilo komplet, Silen blok stabilizatora balans štangle, Kablovi za akumulator, Sajla za kilometar sat, Komplet za remont alnasera, Karike, Remenica, Stabilizatori
Zvanicni sajt www.japanparts.it
 

NTN

NTN kompanija za ležajeve je osnovana 1918. Uprava je locirana blizu Osake u Japanu. Ima 11 proizvodnih instituta, 25 poslovnih objekata, 3 razvojna instituta u Japanu i 20 pogona u privatnom vlasništvu. Osim toga ima i 2 istraživačka instituta i 48 poslovnih objekata u inostranstvu. NTN kompanija za ležajeve je u proizvodnji ležajeva dostigla delikatnost nanometra, ova tehnologija je bila upotrebljavana na polju satelita, avijacije, železnice i automobila, kancelarijske opreme i mašina za hranu. Od 2007, veliki Francuski proizvođač SNR je pristupio NTN kompaniji da bi formirali, pored već postojećeg NTN Evropa, evropsku organizaciju NTN-SNR.
Grupe artikala : Manžetne, Ležaji za prednje i zadnje glavčine, Zupčasti kaiš set, Aksijalni ležaj kvačila, Amortizer španera, Pomoćna bregasta osovina, Delovi za španere, Roler, Remenica, Glavčina prednja i zadnja
Zvanicni sajt www.ntn.co.jp
 

GOETZE

Federal Mogul – svetski poznat proizvođač raznovrsnog spektra kvalitetnih proizvoda koji su dobili poverenje potrošača širom sveta. Federal Mogul je osnovni dostavljač proizvoda, usluga i rešenja za originalnu i naknadnu ugradnju. Saradnik je mnogim uvoznicima i distributerima širom sveta. Više od jednog veka održava lidersku poziciju na tržištu, razvijajući bogat asortiman proizvoda za potrebe novih generacija automobila. Globalna mreža tehničkih centara sa visokokvalifikovanim personalom koji se nalaze u SAD-u, Aziji i Evropi omogućavaju razvoj modernih i inovatorskih proizvoda. Goetze je još jedna od vodećih marki proizvođača Federal Mogul-a, koja nudi klipne prstenove i hilzne kao i niz zaptivnih gumica. Proizvodi Goetze poznati su širom sveta kao primer nemačke tehnologije za prvu ugradnju. Naša želja za razvojem je velika tako da imamo preko 200 naučnika, inženjera i tehnologa koji rade na razvoju novih proizvoda. Naše karike i hilzne su dizajnirane da odgovaraju specifičnim potrebama vaših automobila.
Grupe artikala : Gumice za ventile, Hilzne, Zavrtnji za glavu motora, Potpun komplet dihtunga za motor, Komplet dihtunga za karter, Dihtung za poklopac kartera, Dihtung uljne pumpe, Komplet dihtunga glave cilindara, Dihtung za hilzne, Komplet dihtunga poklopca ventila, Dihtung poklopca ventila, Dihtung duple grane, Dihtung glave motora, Silikon, Karike, Dihtung usisne grane, Dihtung izduvne grane, Dihtung bregaste osovine, Dihtung za turbokompresor
 

ERA

ERA (Elettro Rappresentanze Autocomponenti) je osnovana tokom1983. godine kao kao ogranak divizije SIPEA. Kasnije u toku 1991. godine ERA i SIPEA se pridružuju multinacionalnoj kompaniji TRW. U toku 2001. godine ERA dobija sertifikat za kvalitet UNI EN ISO 9001:2000, a proizvodi kompanije se distribuiraju u 64 zemlje širom sveta.
Grupe artikala : Električna pumpa za gorivo, Kleme za uključivanje, Brava za vrata, Senzor eksplozivnog sagorevanja, MAP senzor , Davač položaja drosleovog ventila, Merač protoka (MAF), Step motor, Davač položaja radilice, Senzor za položaj bregaste osovine, Senzor za recirkulaciju izduvnih gasova (EGR), Senzor za pritisak ulja, Prekidač za grejanje, Senzor za ventilator hladnjaka, Senzor za merenje temperature tečnosti hlađenja, Senzor za merenje temperature tečnosti hlađenja (za ECU), Poluga za grejanje, Automat rikverc svetla, Automat stop svetla, Svetlo kabine, Regulator napona, Releji, Prekidač svetla za vrata, Dugmad u kupeu auta, Konzola ključa za paljenje, Ključ za paljenje, Kontakti el. uloška brave, Prekidači na volanu, Prekidači instrument table, Tabla za osigurače, El. modul za upravljanje, Bobina, Ekspanziona posuda, Prekidac za regulisanje el. farova, Prskalice za stakla, Davač za ABS, Davač položaja leptira gasa
 

MAHLE

-MAHLE grupa spada u vodeće svetske dobavljače klipova, karika, ležajeva radilice, filtera…Danas, svaki drugi automobil proizveden u svetu sadrži MAHLE komponente. Za više od 90 godina, MAHLE je odigrao odlučujuću ulogu u promovisanju razvoja automobilske i motorne tehnologije, postavljajući standarde iznova i iznova..... MAHLE - PERFORMANSE, PRECIZNOST, SAVRŠENSTVO! MAHLE je lokalno prisutan na svim većim svetskim tržištima. Više od 48.000 zaposlenih radi na više od 110 proizvodnih pogona i šest istraživačkih i razvojnih centara u Štutgartu, Nortempton, Detroitu, Tokio, Šangaj i Sao Paolo. Širom sveta, oko 3.000 razvojnih inženjera i tehničara rade na naprednim konceptima proizvoda i sistema za tekući razvoj snage vozila. U 2010, MAHLE Grupa ostvarila je promet od oko EUR 5,3 milijarde (USD 7 milijardi) i tako se pozicionirala među prvih 30 dobavljača automobilske industrije širom sveta. MAHLE teži da kroz istraživanje i razvoj postigne veću snagu vozila uz smanjenje potrošnje i emisije vrednosti kompletnog sistema. Menadžment insistira na: menadžmentu totalnog kvaliteta, identično visokom standardu kvaliteta, "nultoj grešci" i najboljim ocenama klijenata. Neke od nagrada koje je ovaj proizvođač dobio u 2011 su: Dobavljač godine ERI, Dobavljač godine za Volkswagen, Dobavljač sa nultom reklamacijom kupaca za Chrysler, Nagrada za kvalitet za Mitsubishi, Nagrada za kvalitet od strane Toyota vozila......
MAHLE:
 Klipovi
 Karike
 Ležajevi radilice
 Hilzne
 Ventili
 

CONTITECH

ContiTECH je vodeći brend jedne od najvećih nemačkih grupacija. Proizvođač je pogonskog (zupčastog, klinastog, kanalnog, elastičnog) remenja za prvu ugradnju. „ORGINALNI KVALITET JE NAJBOLJA ZAMENA“ ContiTECH poseduje kompletan asortiman delova za prenos (transmisiju), pokrivajući većinu aplikacija iz putničkog i teretnog programa. Značajne prednosti kupovine setova ovog proizvođača su: Kvalitet originalne opreme, povećanje sigurnosti za vozilo i vlasnika, nema potrebe naručivanja pojedinačnih komponenti, jedan dobavljač za sve delove Rebrasta remena Idealna za složene sastave pogona; Pokreću više agregata istovremeno; Prenose više snage i zauzimaju manje prostora Klinasta remena Rešenje sa visokim učinkom; Pogon ključnih sastava automobila; Bez potrebe zatezanja Zupčasta remena Pravi remen za svako vozilo; Visoki standard kvaliteta; Odabir vodećih proizvođača automobila Možete naručiti i setove alata: tester zategnutosti remena/ set alata/ set alata za azijska vozila/ alat za elastično remenje/ alat za zategnutost i dužinu remena Oprerativni profit kompanije iznosi 164,4 miliona evra, uz stopu investicija 3,4%. U ContITECH ima 22 079 zaposlenih. Progresivnim rastom i razvojem novih tehnologija ContiTECH učvršćuje svoju poziciju i unapređuje odnose sa korisnicima, što ga čini pouzdanim partnerom za budućnost. Neki od postulata poslovanja ove kompanije su proširenje asortimana novim proizvodima za putnička vozila: pola godine za putnička, a za komercijalna vozila jedna godina nakon pojavljivanja u prvoj ugradnji isti artikli su dostupni i u aftermarket-u. Danas ContiTECH pokriva 96,2% evropskog voznog parka.
DOVOLJNO ČINJENICA ZA VAŠ PRAVI IZBOR!
 

CONTITECH

 
Pogonsko remenje
Zupčasto remenje
PK remeni
Elast PK remeni
Klinasta remenja 
Setovi za zupčenje
Remenice radilice

 

 

PIERBURG

MOTOR SERVICES International je grupacija pod čijim okriljem se nalaze 2 brenda KOLBENSCHMIDT i PIERBURG. Pierburg je osnovan 1909 godine u Berlinu. Osnovna delatnost bila je promet čelikom. Tokom 28-ih, počela je proizvodnja karburatora i uskoro je Pierburg postao jedini dobavljač svim proizvođačima automobila u Nemačkoj.
 

VALEO

Kompanija VALEO je francuska kompanija, i prisutna je na svetskom tržištu već 80 godina. Brend VALEO je u ponudi Sanela, i spada u sam vrh svetskih proizvođača delova i opreme za automobile. Malo je brendova koji mogu da se pohvale činjenicom, da učestvuju u ugradnji skoro svakog drugog novoproizvedenog automobila u Evropi.Širok asortiman VALEO proizvoda čine: setovi kvačila, kočnice (diskovi, paknovi, pločice), elektrika (bobine, svećice, grejači, kablovi svećice, davači, elektropodizači prozora, plivajući zamajci), delovi grejanja/hlađenja i klimatizacije (pumpe vode, termostati, hladnjaci, grejači kabine, kompresori), svetlosna grupa i signalizacija (farovi, stop lampe, parking senzori,). Ono sto je novo u VALEO-u, a čime možemo da ih pohvalimo jesu metlice brisača, sijalice i filteri (ulja, vazduha, goriva i klime). U asortimanu Sanela su navedene pozicije pokrivene za sva vozila koja se mogu videti na putevima u Srbiji.
 

FEBI

Rešenja „Made in Germany“ – poznata širom sveta. febi bilstein je jedan od vodećih svetskih proizvođača i dobavljača rezervnih delova za putnička i komercijalna vozila na nezavisnom tržištu rezervnih delova. Više od 160 godina naš brend održava kontinuitet, kvalitet, uslugu, pouzdanost i inovacije. Kao nezavisno tradicionalno preduzeće u porodičnom vlasništvu, ponosni smo što možemo da vam predstavimo i ponudimo naš ekspanzivni program od preko 20.000 rezervnih delova koji je dostupan u preko 130 zemalja. Osim toga, febi ima svoja predstavništva ili iskusnog partnera u preko 69 zemalja. A pošto se računa svaka sekunda, u našem logističkom centru u Enepetalu u svakom trenutku ima više od 100 miliona delova spremnih za isporuke u zemlji i inostranstvu. Naš fokus: Savršeni asortiman sa kvalitetom originalne opreme Od upravljačke, motorne i kočne tehnike, tehnike šasija i učvršćivanja točkova do autoelektrike i pneumatike i našeg programa febi plus – kod firme febi bilstein ćete naći sve za profesionalno servisiranje vozila - putničkih vozila, kamiona, autobusa, prikolica, poluprikolica i malih transportera svih aktuelnih marki i modela. Mi imamo reputaciju pouzdanog partnera veleprodaja i radionica na nezavisnom tržištu rezervnih delova. I to ne samo kao dobavljači. I kao proizvođači nudimo svoje dugogodišnje iskustvo i najsavremenije tehnologije proizvodnje, jer neprekidno investiramo u razvoj sopstvene proizvodnje. febi timski rad za zadovoljstvo kupaca U svakodnevnom radu se oslanjamo na naš najveći kapital: više od 1.300 visokokvalifikovanih kadrova širom sveta se brine da ispuni želje i zahteve naših kupaca i partnera koji su uvek u središtu pažnje. Zato što samo znanjem, brzinom, maksimalnim poštovanjem rokova i orijentacijom na uslugu možemo da održimo dugotrajna partnerstava u celom distributivnom lancu na nezavisnom tržištu rezervnih delova. febi bilstein ukratko: Osnivan 1844. godine > 20.000 različitih rezervnih delova u kvalitetu originalne opreme Kompetentnost za putnička i komercijalna vozila Predstavništva u preko 69 zemalja Isporuka u preko 130 zemalja 1.300 zaposlenih Procenat kvalifikovane radne snage > 90% Proizvodna površina 10.000 m2 Sopstvena proizvodnja – Licenca za vrhunske proizvode „Made in Germany” za nas predstavlja i cilj i izraz kvaliteta. Tokom neprekidnog razvoja asortimana značajno smo povećali udeo delova iz sopstvene proizvodnje u našem ukupnom asortimanu i nastavljamo sa neprekidnim ulaganjem u modernizaciju našeg mašinskog parka. Firma febi je aktivna u oblasti obrade metala još od 1844. godine, a danas se olanja na takvo dugogodišnje iskustvo. Kombinacija znanja i precizne tehnike pospešuje razvoj svakog serijskog dela i omogućava proizvodnju veoma zahtevnih proizvoda. Proizvodnja vrednosti Firma febi Vam nudi kompletan spektar usluga obrade visoke preciznosti „na jednom mestu”. Sektor proizvodnje objedinjuje skoro kompletan proizvodni lanac: Od izrade alata i sečenja metala preko termičke obrade do osiguranja kvaliteta u sopstvenim mernim laboratorijama. Održavanje najviših standarda pkvaliteta u svakom koraku je za nas, kao proizvođača, nešto što se podrazumeva Proizvodna kompetencija na svim nivoima Oslonite se na kompetentnost febi bilstein u proizvodnji: Ciljanim transferom znanja iz procesa proizvodnje u procese nabavke, za proizvodnju po ugovoru postavljamo iste visoke kriterijume kvaliteta kao za sopstvenu proizvodnju. Provereni febi-kvalitet: Made in Germany Najsavremeniji mašinski park Širok spektar usluga obrade Procenat kvalifikovane radne snage > 80%
 

NARVA

Bezbednost na putu, danas je važnija nego ikada. Upravo bezbednost u vožnji predstavlja filozofiju nemačke kompanije Narva. Bezbednost znači videti i biti viđen na putu. Osnovna funkcija sijalice je jednostavna: da osvetljava put. Ipak, taj zadatak nije lako ostvariti. Od 1948-e godine Narva proizvodi sijalice koristeći se različitim tehnologijama da zadovolji potrebe vozača. Asortiman je proširen na halogene i ksenonske lampe za automobile i motocikle. U kompaniji se neprestano radi na inovacijama a sve sa istim ciljem: da se proizvedu trajnije i pouzdanije sijalice.
 

SNR

Prestižna francuska kompanija, SNR(Societe Nouvelle De Rulements) bavi se proizvodnjom automobilskih ležajeva i ima vodeću poziciju u Evropi. Sa stogodišnjom tradicujom nalazi se na samom vrhu u ovoj branši i pretstavlja primarni izbor u prvoj ugradnji sledećih proizvođača: Mercedes-Benz, Opel, Renault, Peugeout, Citroën , Fiat, VAG group (VW, Audi, Seat, Škoda),Volvo, Nissan, Rover, Jaguar i drugi. O kvalitetu i inovativnosti SNR-a govore podaci da osam od devet najprodavanijih evropskih vozila koristi proizvode ove kompanije u prvoj ugradnji. Takodje ASB- tehnologija magnetnog senzora ugrađenog u ležaj, kao izum ove kompanije doprineo je proboju francuskog proizvođača u prve ugradnje u nemačkoj autoindustriju. SNR je vodeći svetski proizvođač standardnih i valjkastih ležajeva, koji pri svojoj prizvodnji koristi najzahtevniju tehnologiju što su i prepoznale vodeće svetske kompanije.
 

AKRON MALO

Krajem 40-tih godina prošlog veka, MALO postaje lider na tržištu u proizvodnji gumenih, gumeno-metalnih delova kao i semeringa, hidraulično kočionih delova, kočionih creva, sajli i španera. Spektrom proizvoda koji se smatra jednim od najširih na tržištu, MALO ima mogućnost da trguje sa više od 27 000 artikala smeštenih na 6000 m2 površine centralnog magacina u Milanu i 15 radionica strateški lociranih u Italiji i izvan nje. Potrebe 3500 klijenata u Italiji i izvan nje su potpuno zadovoljene zahvaljujući dobroj organizaciji koja omogućuje kompaniji da ispuni 150 000 porudžbi godišnje i da održava na stanju više od 30 miliona komada u magacinu. Brze usluge - efikasne, tačne i odgovarajuće potrebama klijenata garantovane su sposobnošću personala i široke distribucione mreže. Strateška lokacija magacina omogućuje dostavu na širokoj teritoriji, a usluge koje obezbeđuju pomoć i savete pre i nakon kupovine, garantovane su visokom kvalifikovanošću službenika. Za više od 50 godina u svojoj delatnosti MALO se svim silama fokusira na stalno poboljšavanje usluga i dostizanja visokog standarda kvaliteta. Prateći ovaj put još u toku 1995 godine MALO dobija sertifikat UNI EN ISO 9002. Ovaj sertifikat je ogledalo truda uloženog za istraživanje i marketing usmeren da dobije poverenje klijenata.
 
Grupe artikala : Gumice za ventile, Nosač motora, Rukavac, Nosač karburatora, Crevo rashladnog uređaja, Remenica radilice, Aksijalni ležaj kvačila, Silen blok prednji zadnji most, Kočiona pumpa, Kočioni cilindar, Creva za vodu, Kočiono crevo, Amortizer španera, Zupčasti remen, Cev za gorivo, Cev za vazduh, Nosač auspuha, Crevo oduška motora, Crevo uljnog hladnjaka, Vođica za šipku merača za ulje, Štangla za vešanje motora, Nosač hladnjaka, Roler, Dihtung poklopca za ulje, Dihtung poklopca ventila, Manžetna zgloba, Viseći ležaj, Viseći ležaj kardana, Odbojna guma amortizera, Gumice prednjeg/zadnjeg nosača, Creva hidrauličnog vešanja, Silen blok stabilizatora balans štangle, Rukavac., Silen blok amortizera, Igličasti ležaj volana, Manžetna šipke spone, Gumice za pedale, Brizgaljka tečnosti brisača, Sajla za gas, Sajla zadnjeg poklopca, Sajla za kilometar sat, Sajla za grejanje, Sajla prednjeg poklopca, Sajla ručne kočnice, Sajla sauh, Sajla kvačila, Semerinzi balans osovine, Semerinzi pumpe za vodu, Semerinzi glavčine, Semerinzi uljne pumpe, Semering letve volana, Semerinzi pumpe za vodu, Semerinzi kolenastog cilindra, Semerinzi poluosovine, Semerinzi menjačke kutije, Semerinzi razvodnog cilindra, Semerinzi razvodnika, Semerinzi turbo kompresora, Manžetna letve volana, Ležaj amortizera, Silen blok, Remenica, Krst upravljacke osovine, Krst kardana, Stabilizator, Kardanski zglob, Semering diferencijala, Interkuler, Remontni set poluga menjača, krst letve volana
 

INTERNATIONAL RADIATORS

Kompanija International Radiators je deo udruženja Unipart Group i ključna figura u proizvodnji i distribuciji rashladnih automobilskih delova u Evropi. Zahvaljujući iskustvu, građenom skoro ceo vek, International Radiators, predlaže bogat spektar visoko kvalitetnih proizvoda kao što su hladnjaci, uljni i interkuler grejači, vazdušni kompresori, kondenzatori, itd. kako za automobile tako i za kamione.
 
International Radiators snabdeva svoje klijente u Evropi i Severnoj Americi – trgovce na veliko, specijaliste za hladnjake, montere, i dr. iz glavne magacinske baze u Tajnenu (Belgija).
 
Grupe artikala : Hladnjak, Hladnjak Intercooler, Uljni hladnjak, Ventilator za hladnjak komplet, Lopatice ventilatora, Hladnjak grejanja, Ventilator grejanja, Sušač klime, Isparavač, Kompresor klime, Hladnjak klime, Ventilator hladnjaka klime, Ventil klima uređaja
 

BLUE PRINT

Nemački proizvođač i distributer rezervnih delova febi bilstein preuzeo je britansku firmu Automotive Distributors Ltd (ADL), čija je poznata marka Blue Print. Firma Ferdinand Bilstein GmbH + Co.KG je 04.01.2011. u potpunosti preuzela vlasništvo nad ADL Blue Print i tako postala novi vlasnik ove firme, uključujući i filijale u Portugaliji, Španiji i Italiji. Dosadašnji rukovodeći kadar i menadžment tim vodiće I dalje poslovanje ADL Blue Print. Jedino će dosadašnji direktor I vlasnik Chris Jeffries nakon 27 godina napustiti firmu. Firma ADL nastala je 1988. nakon izdvajanja iz Mazda-organizacije I postala jedan od vodećih dobavljača na slobodnom tržištu u oblasti rezervnih delova, i to prvenstveno za japanska, korejska i američka vozila. Godine 1994. uvodi se marka Blue Print, koja je danas sinonim za kvalitet. Kao deo bilstein grupe ADL će se prevashodno orijentisati na popularizovanje marke Blue Print na internacionalnom tržištu, kao specijaliste za rezervne delove za azijatska i američka vozila. Direktor ADL-a Daren Ambrose sa sigurnošću je rekao kupcima i dobavljačima da se ove promene neće odraziti na poslovne odnose. „Usled promene vlasništva naši kupci i dobavljači neće osetiti nikakve promene. ADL ostaje ista firma sa istim timom i mi ćemo i dalje obavljati naš glavni posao, a to je snabdevanje tržišta rezervnim delovima za japanska, korejska i američka vozila. U nekoliko narednih meseci posetićemo sve kupce i glavne dobavljače kako bismo ih obavestili i odgovorili na eventualna pitanja.“ Ambrose je još dodao: „Ovaj događaj je od posebnog značaja za budućnost firme ADL Blue Print, pošto bilstein grupa s jedne strane pruža dugoročnu perspektivu našim kolegama, a s druge strane otvara mogućnosti za što bolji plasman na internacionalnom tržištu.“ Direktor febija Karsten Schüβler-Bilstein komentariše akviziciju na sledeći način: „Drago nam je što možemo pozdraviti ADL Blue Print kao deo bilstein grupe. Ova akvizicija će učvrstiti našu poziciju na internacionalnom tržištu i obezbediti da i dalje budemo interesantni našim partnerima. ADL Blue Print i febi imaju zajedno važne ekspertize, informacije i pristupe tržištu, a sve u cilju da se za slobodno tržište nađe dugoročno, kompletno i pre svega nezavisno rešenje za sve marke i modele. ADL je idealna dopuna tradicionalnom febi poslovanju, budući da se neguju iste vrednosti kao što je zahtevani kvalitet, tačnost informacija i pro-aktivni produkt menadžment. Tako se u pogledu daljeg razvoja marka febi nudi kao rešenje za evropske marke vozila u putničkom i teretnom saobraćaju, a popularizovanje marke Blue Print na internacionalnom tržištu nudi se kao rešenje bilstein grupe za azijatska i američka vozila, što je za nas ujedno i izazov i zadovoljstvo“. O firmama: febi bilstein – ukratko- firma febi bilstein, osnovana 1844., je porodična firma sa tradicijom koju sada vodi 7. generacija osnovana 1844. specijalista za rezervne delove u putničkom I teretnom saobraćajuzastupljena u više od 69 zemalja snabdevanje u preko 130 zemalja asortiman obuhvata više od 20.000 različitih delova preko 1.000 zaposlenih ukupan promet 2010. preko 300 miliona Eur površina proizvodnog dela 10.000 m2 površine magacina 45.000 m 2 predstavništva u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Španiji, Italiji, Belgiji, Poljskoj, Srbiji, Bugarskoj, Turskoj, SAD, Kini, Singapuru, Brazilu. ADL Blue Print – ukratko – kao nezavisna firma od 1988. specijalista za rezervne delove za japanska, korejska i američka vozila asortiman obuhvata više od 20.000 različitih delova preko 200 zaposlenih ukupan promet 2010. preko 70 miliona Eur sedište u Kentu, Velika Britanija predstavništva u Portugaliji, Španiji i Italiji ISO sertifikat od 1994.
 

KLEBER

Michelin AVS i Woco su 2000. godine osnovali Anvis Grup kao razvojni i proizvodni centar inovativnih rešenja za dinamiku vožnje, komfor i bezbednost na putu. Anvis Grupa je prisutna u Evropi, Americi, Aziji i južnoj Africi na 9 proizvodnih lokacija kao i na mnogim prodajnim lokacijama. Anvis Gruop proizvodi originalnu opremu za Volkswagen, Renault, Peugeot/Citroen, Daimler i Ford. JsCo se snabdeva proizvodima marke KLEBER, koji su proizvedeni u fabrikama MICHELIN: gumene i metalno gumene komponente za šasije, vešanje, montažu motora i vešanje izduvnog sistema. Grupe artikala : Nosač motora, Nosač karburatora, Silen blok prednji zadnji most, Silen blok amortizera, Silen blok, Remenica
 

SEIKEN

Proizvodi marke SEIKEN se proizvode i predstavljaju na tržištu od 1938. godine. Poznati su u celom svetu po svom visokom kvalitetu, i poseduju sertifikate ISO9001,i ISO14001. Grupe artikala : Kočiona pumpa, Kočioni cilindar, Kočiono crevo, Gumice za cilindar kvačila set, Remontni set kočionih čeljusti, Remontni set kočionog cilindra, Cilindar kvačila donji, Cilindar kvačila gornji
 

TAIHO

TAIHO je jedan od vodećih proizvođača osnovnih i specijalnih ležajeva, ventila, uopšte delova za sklop motora. Osnovni klijenti ove kompanije su NISSAN, SUZUKI, TOYOTA, HONDA, GM, MAZDA i mnogi drugi japanski proizvodjači. Kompanija uzvraća poverenje svojih klijenata predosećajuci njihove buduće potrebe i dostavljajući im kvalitetne proizvode koji su bazirani na racionalnim rešenjima. Grupe artikala : Ležeći ležajevi, Aksijalni ležajevi, Biksna klipnjače, Ležaj pomoćne osovine, Leteći ležajevi
 

BGA

BGA je deo kompanije British Gaskets Group – svetski lider u prozvodnji i distribuciji originalninih dihtunga i komponenti motora. Kompanija počinje sa radom 1929 i vrlo brzo doživljava ekspanziju na tržištu auto delova. Danas kompanija ima 10 proizvodnih postrojenja širom sveta sa preko 1400 zaposlenih i jedna je od firmi sa najširim spektrom dihtunga sa preko 21000 stavki. Klijenti za originalnu ugradnju su BMW, GM, Rolls Royce, Ford, Perkins i mnogi drugi. Kompanija godišnje proizvodi preko 28 miliona delova – dihtunzi, vijci glave motora, bregaste osovine, hidraulični podizači ventila, ventili motora, zatezači remena, kompleti lanca motora, uljne pumpe i vodene pumpe. BGA se posvećuje obezbeđivanju visoko kvalitetnih proizvoda i usluga za sve svoje klijente. 1987 British Gaskets Ltd je postala prva kompanija u svetu koja je osvojila BS 5750. 1992, BGG je usvojio ISO 9002 sertifikat. 1998 BGA pogonu u Sudbury je dodeljeno odobrenje od Rolls Royce Aerospace za snabdevanje dihtunzima, jedno od standarda najvišeg kvaliteta u industriji. 2004 British Gasket je dobio akreditaciju za automobilski standard kvaliteta ISO/TS 16949:2002. Grupe artikala : Hidraulični podizač, Remenica radilice, Pumpa za vodu, Uljna pumpa, Zupčasti lanac, Klackalice, Bregasta osovina, Zavrtnji za glavu motora, Potpun komplet dihtunga za motor, Komplet dihtunga za karter, Dihtung za poklopac kartera, Komplet dihtunga glave cilindara, Komplet dihtunga poklopca ventila, Dihtung poklopca ventila, Dihtung duple grane, Dihtung glave motora, Semerinzi poluosovine, Semerinzi menjačke kutije, Dihtung usisne grane, Dihtung izduvne grane, Semering diferencijala
 

JAPANPARTS

Već dvadeset godina Japanparts je vodeći distributer rezervnih delova za Azijska (Japanska, Korejska i druga) i Američka vozila. Spektar proizvoda uključuje filtere, hidraulične delove, španere, kvačila, klipove, glave cilindara, frikcione ležajeve, startere, alternatore, kablove itd. Ponuda proizvoda se kontinualno poboljšava i osvežava. Rezervni delovi dolaze iz fabrika koje su odabrane od naše strane prema vrlo visokim standardima kvaliteta. Grupe artikala : Glava motora, Kraj spone, Remenica radilice, Zupčasti kaiš set, Lamela, Kablovi za svećice, Svećice, Vazdušni filter, Zupčasti remen, Roler, Filteri za gorivo, Kvačilo komplet, Silen blok stabilizatora balans štangle, Kablovi za akumulator, Sajla za kilometar sat, Komplet za remont alnasera, Karike, Remenica, Stabilizatori


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!